Een lage bloeddruk tegengaan

 

Een lage bloeddruk kan erg vervelend zijn, dus het is raadzaam om hier iets tegen te doen. Zo kun je de lage bloeddruk tegengaan, maar ook is het mogelijk stappen te neen wanneer je bloeddruk te laag blijkt te zijn.

Een lage bloeddruk voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een lage bloeddruk kun je gemakkelijk voorkomen. Voorkom sowieso uitdroging. Drink genoeg water op een dag en voorkom het overmatig drinken van alcohol. Alcohol kan je lichaam immers ook uitdrogen. Wanneer je veel moet braken of aan de diarree bent, is het extra belangrijk om uitdroging te voorkomen. Zweet je veel, bijvoorbeeld omdat je sport? Zorg dan ook voor voldoende vocht. Zorg dat je elke dag zeker een liter vocht binnenkrijgt en zorg ook dat je zout inneemt. Zout wordt vaak als kwaad gezien, maar het is onmisbaar voor je lichaam. Gebruik zout echter wel met mate.

Een dieet volgen?

Veel mensen willen graag een dieet volgen en ze kiezen dan voor de makkelijkste weg: een crashdieet. Een crashdieet is echter een hele slechte manier om van je kilo's af te komen. Het gaat inderdaad heel snel, maar je gezondheid gaat ook achteruit, omdat je veel belangrijke voedingsstoffen mist. Een lage bloeddruk kan dan ook een gevolg zijn. Het is daarom beter op een gezonde manier af te vallen en niet door middel van een crashdieet.

Medicijngebruik bij een te lage bloeddruk

Een lage bloeddruk kan ontstaan door medicijngebruik. In de bijsluiters van medicijnen kun je lezen of een lage bloeddruk ��n van de bijwerkingen is. Wanneer dit het geval is en je bloeddruk te laag is, kun je het beste contact opnemen met je huisarts. Er kan dan worden gekeken voor vervangende medicijnen die geen bijwerkingen hebben. Als dit niet mogelijk is, kan de arts ook besluiten extra medicatie voor te schrijven die je bloeddruk op pijl houden.

Een lage bloeddruk, wat nu?

Wanneer je een lage bloeddruk hebt, kun je dit tegengaan door gezond te eten en voldoende te drinken. In sommige gevallen is je bloeddruk te laag door een verminderende weerstand. Probeer ook dan zo gezond mogelijk te zijn, maar neem ook zeker de rust die je nodig hebt. Een lage bloeddruk is meestal tijdelijk. Raadpleeg echter altijd een arts als je bloeddruk langer dan een week te laag is.